dilluns, 1 de febrer de 2021

P5A: GRAFISME


EL GRAFISME ÉS UN TREBALL  QUE FEM DE MANERA SISTEMÀTICA PER TAL QUE ELS INFANTS DESENVOLUPIN LA MOTRICITAT FINA A PARTIR DE LA PRÒPIA VIVÈNCIA.

DURANT TOT EL PRIMER TRIMESTRE VAM ESTAR REPASSANT TRAÇOS JA PRACTICATS A ALTRES CURSOS I AVANÇANT EN LA COORDINACIÓ ÓCULO-MANUAL. SOBRETOT ES VAN TREBALLAR TRAÇOS QUE TENIEN A VEURE AMB LES LÍNIES RECTES QUE ESTAN MÉS RELACIONADES AMB LA MANERA D'ESCRIURE (LLETRA DE PAL) O DE DIBUIXAR (ESQUEMA CORPORAL).

A PARTIR DE FINALS D'ANY I PRINCIPI D'AQUEST SEGON TRIMESTRE ELS TRAÇOS PRESENTATS JA TENEN MÉS RELACIÓ AMB LÍNIES CORBES. EL SENTIT ÉS INTRODUIR NOUS MOVIMENTS QUE AJUDARAN A DESENVOLUPAR LES CAPACITATS NECESSÀRIES PER FER DIBUIXOS MÉS ELABORATS, OBTENIR MÉS SEGURETAT EN ASPECTES COM LA PINÇA I UNA NOVA MANERA D'ESCRIURE QUE NOMÉS INICIAREM SI ELS INFANTS ESTAN PREPARATS (LLETRA LLIGADA) 

AQUÍ US DEIXEM UNES FOTOS PER A QUÈ PODEU VEURE COM ES DESENVOLUPA UNA SESSIÓ DE GARFISME  A L'AULA. 
 

PER INICIAR LA SESSIÓ EL MÉS IMPORTANT ÉS L'EXPERIÈNCIA MANIPULATIVA, NOMÉS PRACTICANT EL TRAÇ AMB DIFERENTS TÈCNIQUES (PLASTILINA, RESEGUIR, MOVIMENTS GRANS A LA PISSARRA O PAPER, ETC.) L'INFANT SERÀ CAPAÇ D'ASSIMILAR EL MOVIMENT.DESPRÉS ES FA EL PAS A PAPER, SEMPRE ES FA SERVIR EL LLAPIS PER CONTROLAR LA PRENSIÓ, DIRECCIONALITAT, ETC. 

PER ÚLTIM ES DECORA EL RESULTAT AMB COLOR I FENT SERVIR LA PRÒPIA CREATIVITAT. 

SEGUIM AVANÇANT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada