dilluns, 3 de febrer de 2020

P5A: MATEMÀTIQUES MANIPULATIVES


A P5 DEDIQUEM UNA SESSIÓ A LA SETMANA A TREBALLAR EL LLENGUATGE MATEMÀTIC A PARTIR DE MATERIALS QUE ENS AJUDEN A INTEGRAR MILLOR ELS CONCEPTES. HO FEM AMB MIG GRUP PER PODER FER UNA ATENCIÓ MÉS INDIVIDUALITZADA I PODER GAUDIR MILLOR DE L'EXPERIMENTACIÓ.

DES DE PRINCIPI DE CURS HEM ESTAT TREBALLANT DE DIFERENTS MANERES AMB L'OBJECTIU DE FOMENTAR AQUEST PROCÉS D'EXPERIMENTACIÓ, MANIPULACIÓ I VERBALITZACIÓ  QUE AJUDEN A L'ESTIMULACIÓ DEL PENSAMENT I A LA CONSTRUCCIÓ DEL PROPI APRENENTATGE. 

AQUÍ TENIU ALGUNS EXEMPLES DEL TREBALL DE L'ÚLTIM MES:AMB ELS REGLETS APRENEM LA NOCIÓ DELS NOMBRES. ÉS UN MATERIAL QUE A PARTIR DE FUSTES DE DIFERENTS MIDES I COLORS AJUDEN A REPRESENTAR CADA NÚMERO. EN UN PRIMER MOMENT ELS INFANTS APRENEN A IDENTIFICAR-LOS I ORDENAR-LOS.


QUAN SÓN CAPAÇOS/ES DE FER ESCALES ESTAN APRENENT LA SÈRIE NÚMERICA. EN SENTIT ASCENDENT ( DE L'1 AL 10) I TAMBÉ EN SENTIT DESCENDENT (DEL 10 A L'1).
AMB ELS BLOCS LÒGICS I LES PECES DE FUSTA APRENEM LES FIGURES GEOMÈTRIQUES EN VOLUM (ESFERA, PRISMA, CILINDRE,...) PERÒ TAMBÉ A FER CLASSIFICACIONS (PER COLOR, PER MIDA, PER FORMA, ETC)
EN UNA SEGONA FASE ELS REGLETS ENS SERVEIXEN PER DESCOMPOSAR NÚMEROS, ÉS A DIR, SABER EN QUANTES UNITATS ES PODEN DIVIDIR I QUINES COMBINACIONS PODEM FER PER ARRIBAR A UNA XIFRA. AIXÒ ÉS MOLT ÚTIL NO NOMÉS PER CONSOLIDAR LA NOCIÓ DE CADA NÚMERO SINÓ TAMBÉ PER ACTIVAR EL CÀLCUL MENTAL.


PER ÚLTIM NO ENS OBLIDEM DEL TREBALL DE LES PRÒPIES GRAFIES DE NOMBRES. TREBALLEM LA DIRECCIONALITAT, L'ORDRE, ETC A PARTIR DE DIFERENTS PROPOSTES I MATERIALS.

AMB TANTA FEINA NO ENS EXTRANYA QUE ELS NENS I NENES DE P5 AVANCIN TAN RÀPID! SEGUIM AIXÍ!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada