dimarts, 4 de desembre del 2012

ELS POLLETS ANEM AL BOSC!


ELS POLLETS ANEM AL BOSC DE CAN COLL!

EL PASSAT DIMARTS 20 DE NOVEMBRE, ELS POLLETS I LES PAPALLONES DE P4 VAM ANAR D'EXCURSIÓ A COLLSEROLA. ERA LA NOSTRA PRIMERA SORTIDA D'UN DIA SENCER, I ESTÀVEM MOLT CONTENTS.

VAM ANAR-HI AMB AUTOCAR, I EN ARRIBAR EL PRIMER QUE VAM FER VA SER SEURE TOTS JUNTS A ESMORZAR.


DESPRÉS, LES PAPALLONES I ELS POLLETS ENS VAM SEPARAR EN DOS GRUPS, PER FER LES DUES ACTIVITATS QUE ENS TENIEN PREPARADES A CAN COLL. ELS POLLETS PRIMER VAM ANAR A LA CASA DELS PETITS, UN ESPAI PLE DE RACONS PER APRENDRE COSES SOBRE EL BOSC.

VAM FER GRUPS PETITS DE 5 O 6 NENS I VAM ANAR PASSANT PER TOTS ELS RACONS.

RACÓ DE FANG:
VAM FER UNA BOLA DE FANG, LA VAM AIXAFAR I HI VAM ESTAMPAR UNA PETJADA D'ANIMAL DEL BOSC: PORC SENGLAR, TOIXÓ, ESQUIROL, RATOLÍ DE BOSC...UN COP VAM ACABAR, ENS VAM RENTAR LES MANS I ENS VAM FICAR DINS UNA TENDA DE CAMPANYA A ESPERAR QUE ENS TOQUÉS CANVIAR DE RACÓ.

RACÓ DE FUSTA I TERRA:
EN AQUEST RACÓ ENS VAN DEIXAR CLAVAR UN CLAU AMB UN MARTELL SOBRE UN TROS DE FUSTA. A VEGADES ERA MÉS SENZILL (LA FUSTA ERA TOVA) I D'ALTRES GAIREBÉ NO PODÍEM (LA FUSTA ERA DURA). COM JA SOM GRANS, NINGÚ NO ES VA FER MAL!!
DESPRÉS VAM ESTAR JUGANT AMB LA TERRA. AMB DIFERENTS COLADORS VAM ANAR DESTRIANT LA TERRA DE LES FULLES, LES PEDRES, ETC. I ENS VA SORTIR UNA SORRETA MOLT FINA!


RACÓ D'OBSERVACIÓ:
HI HAVIA UN MUNT D'ELEMENTS NATURALS DEL BOSC, I ELS VAM PODER OBSERVAR AMB LES LUPES: UNA PELL DE SERP, UN NIU D'OCELL, EXCREMENTS, OSSOS D'ANIMALS PETITS...


RACÓ D'ART EFÍMER:
HI HAVIA UN MUNT D'ELEMENTS NATURALS (FULLES, PINYES, SURO, AGLANS, CLOSQUES DE CARGOLS, PEDRETES) I VAM PODER FER UNA COMPOSICIÓ LLIURE. US AGRADEN ELS SOLS TAN BONICS QUE VAM FER? LI DIEM "ART EFÍMER" PERQUÈ NO ÉS UNA FEINA QUE PODEM GUARDAR, SINÓ QUE LA VAM DESMUNTAR DESPRÉS DE FER LA FOTO PER GUARDAR-NE UN RECORD.


UN COP VAM PASSAR PER TOTS ELS RACONS, EN MIQUEL, EL NOSTRE MONITOR DE CAN COLL, ENS VA PORTAR AL BOSC A FER UNA ACTIVITAT SOBRE LES DEIXALLES, QUE SÓN LES COSES QUE "DEIXEM" A TERRA, AL BOSC PER EXEMPLE. VAM FER UN JOC EN 4 PETITS GRUPS: UN GRUP AMAGAVA LES DEIXALLES GEGANTS QUE ENS HAVIA DONAT EL MIQUEL I UN ALTRE GRUP HAVIA DE TROBAR-LES.


VAM AMAGAR I TROBAR MOLTES DEIXALLES! UN PETIT-SUISSE, UN DIBUIX REBREGAT, UNA BOLA DE PAPER D'ALUMINI, UN CROSTÓ DE PA, UNA LLAUNA DE REFRESC, UN CARTUTX DE CAÇADOR I EL COR D'UNA POMA.


DESPRÉS, VAM ANAR A DINAR! MMMM, QUINA GANA!!!


I ABANS DE TORNAR A L'ESCOLA, VAM ANAR A FER UNA PETITA VOLTA PEL BOSC. VAM OBSERVAR: ELS ARBRES QUE HI HAVIA (UNA ALZINA SURERA, QUE TÉ UNA ESCORÇA BEN RUGOSA; UNA FIGUERA, AMB LES FULLES GROGUES), LES ARRELS DELS ARBRES QUE SOBRESORTIEN DE LA TERRA, LA TERRA REMENADA PELS PORCS SENGLARS... HO VAM FER EN SILENCI PER PODER ESCOLTAR EL CANT DELS OCELLS DEL BOSC! FINALMENT, LA MÒNICA ENS HAVIA PROMÈS QUE ENS DEIXARIA ABRAÇAR UN ARBRE, I VAM PARAR BÉ L'ORELLA PER SI L'ARBRE ENS DEIA ALGUNA COSA...


DESPRÉS VAM TORNAR A L'AUTOCAR PER RETORNAR A L'ESCOLA. ESTÀVEM MOLT CONTENTS PERÒ TAMBÉ MOLT CANSATS...

ENS VA ENCANTAR LA SORTIDA A CAN COLL!!! 
PODEM REPETIR???

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada